90's dance

Het verhaal van Snap! komt aan bod in derde aflevering 90's Dance

NPO 3 - donderdag 18 april om 20:24

© AVROTROS
Snap! is een van de toonaangevende artiesten uit Duitsland in de eurodance. Na het toetreden van rapper Turbo B neemt het succes alleen maar toe, maar zijn wangedrag leidt er ook toe dat de groep uit elkaar valt. In 90's Dance hoor je het hele verhaal.

La Bouche, Captain Jack, Culture Beat en Sash!: met deze artiesten was Duitsland een van de toonaangevende landen in het genre eurodance. De grootste troef van onze Oosterburen: Snap! In deze aflevering van 90’s dance duikt Hila Noorzai dieper in het project van producers Michael Münzing en Luca Anzilotti.

Snap!

Al snel heeft het duo succes, vooral nadat rapper Turbo B de groep versterkt. Met het nummer ‘The power’ scoort Snap! een wereldhit, ook al wordt in eerste instantie de verkeerde versie van het nummer uitgebracht.

Ook daarna scoort de groep grote hits, zoals ‘Rhythm is a dancer’. Die roem heeft een keerzijde: na onenigheid over de keuze van de singles valt de groep in 1992 uit elkaar. Münzing en Anzilotti gaan verder met Snap!, maar successen blijven uit.

Wanneer is 90's Dance op televisie te zien?

Deze aflevering van 90's Dance is donderdag 18 april 2024 vanaf 20:23 uur te zien bij AVROTROS op NPO3.

Meer over