90's dance

Hila Noorzai wil van Nance Coolen weten waarom ze stopte met Twenty 4 Seven in 90's Dance

NPO 3 - donderdag 11 april om 20:25

© AVROTROS
Nance Coolen en rapper Stay-C stonden in 1993 als Twenty 4 Seven aan de top van de Eurodancescene. Maar als Nance aan de kant wordt gezet door producers gaat het snel bergafwaarts. Hila Noorzai blikt in 90's Dance terug met betrokkenen.

Begin jaren 90 kon niemand om Twenty 4 Seven heen. Alleen al in 1993 scoorde de groep rond zangeres Nance Coolen en rapper Stay-C wereldhits als 'Slave to the music', 'Is it love' en 'Leave them alone'.

Nance Coolen over Twenty 4 Seven

Voor Nance kwam het succes als een grote verrassing, ze was pas vijftien toen ze in een discotheek in haar woonplaats Asten werd ontdekt door danceproducent Ruud van Rijen. Samen met presentatrice Hila Noorzai blikt ze in deze aflevering van 90's Dance terug op een bijzondere tijd die voor haar pijnlijk eindigde.

Na wrijvingen binnen de groep besloot dezelfde Ruud van Rijen haar zonder pardon te vervangen. De afgelopen jaren treedt Nance weer op als lid van Twenty 4 Seven, ditmaal met rappers Hanks & Jacks. Het publiek blijkt de hits nog lang niet vergeten.

Wanneer is 90's Dance op televisie te zien?

Deze aflevering van 90's Dance is op donderdag 11 april vanaf 20:20 uur te zien bij AVROTROS op NPO3.

Meer over