99 Homes

Heult Andrew Garfield met de vijand?

RTL 8 - zaterdag 28 augustus om 00:36

© ftp://ftpmuc.sky.de
Een werkloze bouwvakker raakt zijn huis kwijt in de financiële crisis. Hij neemt een baan aan bij de deurwaarder die hem op straat heeft gezet.

In tijden van crisis moet je soms moeilijke keuzes maken, keuzes die eigenlijk ingaan tegen je morele kompas.

99 Homes

In 99 Homes illustreert regisseur Ramin Bahrani dat aan de hand van alleenstaande vader Dennis Nash (Andrew Garfield). Tijdens de economische crisis raakt hij zijn baan in de bouw kwijt.

Daardoor kan hij ook zijn hypotheek niet meer betalen. Dat betekent dat Dennis samen met zijn negenjarige dochtertje en zijn moeder (Laura Dern) op straat komt te staan.

Dennis is woedend over zoveel onmenselijkheid en gaat verhaal halen bij deurwaarder Rick Carver (Michael Shannon). Die biedt hem daarop een baan aan. Omdat hij geen kant op kan, accepteert Dennis het aanbod.

Maar wil hij eigenlijk wel werken voor de man die hem uit zijn huis heeft gezet? En wat doet het met zijn geweten dat hij nu zelf mensen uit hun huis moet zetten, een situatie de hij maar al te goed kent?

Andrew Garfield

Andrew Garfield heeft een baard in 99 Homes. Het is de eerste keer dat de acteur voor een rol zijn baard laat staan.

Veel regisseurs hebben het niet zo op filmrecensenten. Ramin Bahrani denkt daar blijkbaar anders over.

Hij droeg zijn film op aan filmcriticus Roger Ebert. Ebert, die erg enthousiast was over Bahrani's eerdere films, overleed in 2013.

Meer over