A Cinderella Story

Hilary Duff is Assepoester 2.0 in het meeslepende A Cinderella Story

NET 5 - zaterdag 20 mei om 21:55

© SBS6
A Cinderella Story is een moderne hervertelling van het bekende sprookje Assepoester. Hilary Duff speelt het meisje dat op het punt staat haar prins te ontmoeten. Helaas gooit haar gemene stiefmoeder roet in het eten.

A Cinderella Story draait om Sam Montgomery (Hilary Duff). Ze is niet erg populair op school en thuis is het ook een verschrikking.

A Cinderella Story

Sinds de dood van haar vader maakt Sams gemene stiefmoeder Fiona (Jennifer Coolidge) samen met haar al even gemene dochters Gabriella en Brianna de dienst uit in huis. Sam is voor hen niet veel meer dan een veredelde schoonmaakster.

Het enige lichtpuntje voor Sam in A Cinderella Story is het contact dat ze heeft met Austin (Chad Michael Murray). Ze sms'en en mailen met elkaar en spreken af op een Halloweenfeestje.

Maar op het moment suprême mag Sam van Fiona niet naar het feestje toe.

Hilary Duff

Sam besluit zich hier niets van aan te trekken en gaat toch. Er is wel één ding waar ze absoluut rekening mee moet houden: voordat de klok twaalf uur slaat, moet ze weer binnen zijn. Loopt het net zo af als in het beroemde sprookje?

Eigenlijk zou Rupert Grint de rol van populaire jongen Austin gaan spelen, maar hij had het te druk met de opnames van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. 

Hoofdrolspeelster Hilary Duff verenigde op de set van A Cinderella Story het nuttige met het aangename. Ze oefende voor haar rijexamen door heen en weer te rijden tussen alle opnamelocaties.

Meer over