A Dog's Purpose

Een hond met meerdere levens

RTL 8 - woensdag 11 augustus om 20:27

© Juanda.Rapallo@turner.com
Een kat heeft negen levens. We kennen allemaal deze uitspraak, maar hond Bailey heeft in deze film letterlijk een aantal levens. 

We zien een puppy geboren worden in de jaren 50. Ondanks zijn korte leven horen we zijn gedachten over het leven. Tien jaar later wordt zijn geest herboren. Hij is nu gereïncarneerd als een pasgeboren retrieverpuppy

A Dog's Purpose

Via een omweg komt de retrieverpuppy terecht bij Ethan en zijn moeder. Ethans vader moet eerst nog wel overtuigd worden, maar hij mag uiteindelijk blijven. Ze noemen hem Bailey. Met Ethan krijgt Bailey een hechte band. Bailey begint er steeds meer van overtuigd te raken dat Ethan zijn doel in het leven is. 

Controverse

Voorafgaand aan de bioscooprelease ontstond er controverse toen er beelden van achter de schermen opdoken. Hierop was te zien hoe een paniekerige hond tijdens het filmen met geweld in een zwembad werd ondergedompeld. Als gevolg van de gelekte beelden kozen de filmmakers ervoor om de Amerikaanse feestelijke premièrevertoning te annuleren. Koert daarna kondigde de American Humane Association (Amerikaanse dierenrechtenbeweging) echter aan dat de beelden misleidend gemonteerd waren en dat er geen misbruik had plaatsgevonden.

Boekverfilming

Het klinkt wellicht als een raar verhaal dat veel filmproducenten niet zo snel zouden verfilmen. De film is echter, zoals wel vaker, gebaseerd op een succesvol boek. Schrijver W. Bruce Cameron is ook medeverantwoordelijk voor het filmscript. 

Meer over