A Good Year

Prachtige tijden voor Russell Crowe in A Good Year

NET 5 - donderdag 3 augustus om 20:30

© Twentieth Century Fox.
Na een erfenis verhuist een Britse beurshandelaar in A Good Year naar de Franse Provence. Daar ontdekt hij een heel nieuwe, relaxte manier van leven.

Max Skinner (Russell Crowe) is een arrogante zakenman. Door sluwe spelletjes haalt hij miljoenen binnen voor zijn bedrijf en zo bedeelt hij zichzelf met de enige twee dingen waar hij om geeft: geld en status.

A Good Year

Dan krijgt hij bericht dat zijn oom Henry is overleden, en dat hij als enige erfgenaam nu eigenaar is van diens kasteel met bijbehorende wijngaard in de Franse Provence.

Max reist erheen om alles zo snel mogelijk te verkopen. Door omstandigheden blijft hij langer en krijgen de warme herinneringen aan vroeger steeds meer ruimte.

Na het bombastische Gladiator is het zeer luchtige drama A Good Year de tweede samenwerking tussen regisseur Ridley Scott en acteur Crowe. De humor had soms wat subtieler gemogen, maar de mooie beelden van de Franse levensstijl en bijbehorende landschappen doen dit snel vergeten.

Ridley Scott

Ridley Scott hoefde voor de opnames van A Good Year geen wereldreis te maken. De regisseur had al meer dan vijftien jaar een huis in de Provence. Alle scènes in Frankrijk zijn vlak bij dat huis opgenomen. Sterker nog: Scott was vanaf zijn optrekje nooit langer dan acht minuten onderweg naar de set.

Meer over