A-ha: The Movie

De Aha-erlebnis in A-ha: The Movie

NPO 3 - vrijdag 30 december om 21:34

© N:\tvman\inbox\DRS\
De Noorse popgroep A-ha, bekend van Take On Me is al veertig jaar samen, maar de bandleden hebben al decennia ruzie. Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy en Magne Furuholmen zien elkaar ook op tournee alleen op het podium. De muziekdocumentaire A-ha: The Movie schetst hier een beeld van.

Waar veel muziekdocumentaires de nadruk leggen op nostalgie en sentiment, zijn de makers van A-ha: The Movie pijnlijk eerlijk.

A-ha: The Movie

Zes jaar lang volgde regisseur Thomas Robsahm de Noorse popgroep, die dit jaar zijn veertigjarig jubileum vierde. In 1985 scoorde de band een wereldhit met Take On Me, bekend van de deels geanimeerde videoclip. Dat succes zorgde voor verdeeldheid tussen oprichters Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy en Magne Furuholmen.

Take On Me

De conflicten zijn nooit uitgepraat, ook omdat ze elkaar al jaren niet meer spreken. Het trio reist inmiddels apart, verblijft op tournee in andere hotels en ziet elkaar uitsluitend op het podium. Toch hebben ze één ding gemeen: ze hebben alle drie een grondige hekel aan het door fans zo geliefde Take On Me.

Meer over