A Monster Calls

A Monster Calls over opgroeien, verdriet en rouw

NET 5 - vrijdag 18 maart om 20:30

© http://photo.orf.at/ (orf1)
De twaalfjarige Conor O'Malley (Lewis MacDougall) heeft het zwaar doordat zijn moeder ernstig ziek is. Op een nacht verschijnt er een boommonster dat verhalen vertelt om hem te helpen om te gaan met zijn verdriet.

Een jaar of twaalf is Conor (Lewis MacDougall); te oud om nog een kind te zijn, nog niet oud genoeg om een man te worden. Dat is oneerlijk, zeker als je ziet wat hij voor zijn kiezen krijgt.

A Monster Calls

Zijn vader woont in het buitenland, op school is hij zo goed als onzichtbaar voor zijn klasgenoten, en zijn moeder is ongeneeslijk ziek. Vandaar dat Conor zich terugtrekt in zijn eigen wereld.

Daar krijgt hij bezoek van een monster; een enorme oude boom die tot leven is gekomen. Het monster vertelt Conor verhalen.

Niet om hem te troosten, maar om hem te helpen inzicht te krijgen in zijn verdriet.

Met A Monster Calls verfilmt de Spaanse regisseur J.A. Bayona het gelijknamige jeugdboek van Patrick Ness. Het resultaat is een verrassend genuanceerde film over opgroeien, verdriet en rouw, die er ook nog eens heel mooi uitziet. Vooral de keus om de verhalen die het monster vertelt te animeren werkt goed.

Liam Neeson

Liam Neeson sprak de stem van het monster in A Monster Calls in. De enige plek waar hij tijdens het maken van de film kwam, was de geluidsstudio.

Een andere bekende acteur diende tijdens de opnames als stand-in voor het monster. Dat was Spider-Man-ster Tom Holland.

Regisseur J.A. Bayona had al eerder met hem samengewerkt. Holland speelde in 2012 een belangrijke rol in zijn film The Impossible.

Meer over