A Perfect World

Kevin Costner bouwt een band op met zijn gijzelaar in A Perfect World

NET 5 - vrijdag 1 september om 20:30

© Warner Bros
In A Perfect World, een ondergewaardeerde film van Clint Eastwood, is Kevin Costner ontsnapt uit de gevangenis. Hij ontvoert een jongetje en ze bouwen al snel een bijzondere band op.

Begin jaren 90 waren Clint Eastwood en Kevin Costner twee van de grootste sterren in Hollywood. Beide wonnen Oscars, voor respectievelijk Unforgiven en Dances with Wolves.

A Perfect World

Een samenwerking leek dus een garantie op succes, maar helaas werd A Perfect World niet de kaskraker waar op gehoopt werd. Zonde, want in het vertederende misdaaddrama speelt Costner een van de sterkste rollen uit zijn carrière als de charismatische crimineel Robert 'Butch' Haynes.

Tijdens zijn vlucht uit de gevangenis, ontvoert hij de achtjarige Phillip. Terwijl ze worden achtervolgd door Texas Ranger Red Garnett (Eastwood) en criminoloog Sally Gerber (Laura Dern) vertrouwt Phillip zijn ontvoerder al snel.

Butch ontwikkelt zich tot een vaderfiguur voor hem. Door de subtiele vertelwijze van regisseur Eastwood vervalt de film nergens in melodrama en komt de bijzondere relatie oprecht over.

Clint Eastwood

Clint Eastwood had voor de rol van Butch eigenlijk iemand anders in zijn hoofd: Denzel Washington. Toen dat niet doorging en Kevin Costner de rol had gekregen, had dat nog meer gevolgen voor de film. Eastwood zou de A Perfect World namelijk eerst alleen produceren en regisseren, maar Costner haalde hem over om ook een hoofdrol op zich te nemen.

Meer over