A small light

Miep Gies staat doodsangsten uit voor haar man in A Small Light

NGC - dinsdag 16 mei om 20:30

© Disney
Terwijl Miep Gies in deze aflevering van A Small Light zorgt dat de ondergedoken gezinnen in het achterhuis voldoende eten krijgen, is haar man Jan actief in het verzet. Als Jan op een gevaarlijke missie gaat, is Miep bang dat ze hem nooit meer zal terugzien.

Op het moment dat Miep Gies instemde om voor de ondergedoken gezinnen Frank, Van Pels en Pfeffer te zorgen, veranderde haar leven volledig.

A Small Light

In deze aflevering van de serie A Small Light komt het huwelijk van Miep en Jan onder druk te staan. Terwijl Miep de gezinnen in het achterhuis met gevaar voor eigen leven van voedsel voorziet, is Jan actief in het verzet. Als hij op een riskante missie gaat, zit Miep in spanning of ze haar man ooit nog zal terugzien.

Bel Powley als Miep Gies

Bij het vertolken van Miep Gies voelde Bel Powley een grote verantwoordelijkheid. "De Holocaust is zo'n zwaar en belangrijk deel van de geschiedenis", vertelde ze aan Deadline, "Het is heel belangrijk dat we het precies goed vertellen, zodat mensen een emotionele connectie met het verhaal kunnen maken."

Meer over