A View to a Kill

Roger Moore tegen Christopher Walken in A View to a Kill

RTL 7 - donderdag 7 december om 20:27

© MGM
Een geflipte zakenman wil in A View to a Kill Silicon Valley opblazen. James Bond is moet daar een stokje voor zien te steken.

Je kunt veel van de makers van de James Bondfilms zeggen, maar niet dat ze niet met hun tijd meegaan.

A View to a Kill

Deze veertiende film rond geheim 007 stamt uit 1985, de tijd dat de computer aan een flinke opmars bezig was. Het kan daarom haast geen toeval zijn dat A View to a Kill om computerchips en andere geavanceerde technologie draait.

Schurk van dienst is deze keer Max Zorin (Christopher Walker). Hij is de eigenaar van techbedrijf Zorin Industries. Hij heeft een plan bedacht om een monopolie op de microchipmarkt te veroveren. Hoe hij dat wil doen? Simpel: met een goedgeplaatste aardbeving wil hij Silicon Valley – en daarmee zijn concurrenten – van de aardbodem vegen.

James Bond (Roger Moore) moet hem zien te stoppen. Al heeft hij ook een hele kluif aan Zorins handlanger May Day (Grace Jones). Gelukkig staat 007 er niet alleen voor. Stacy (Tanya Roberts) helpt hem een handje.

Roger Moore

Voor Roger Moore was A View to a Kill de zevende keer dat hij James Bond speelde. Het zou ook de laatste keer zijn. Het is zijn minst favoriete 007-film: Moore vond de film te gewelddadig. Ook had hij het gevoel dat hij te oud was voor de rol.

De acteur werd tijdens de opnames van de film 57. Daarmee is hij de oudste Bond; Sean Connery was 52 toen hij Never Say Never Again maakte.

Meer over