A Walk Among the Tombstones: Liam Neeson als actieheld

29 november 2018 23:15 | kijktips | Door Televizier

© © Universal Pictures / Atsushi Nishijima / MKNS

Actieheld Liam Neeson laat zich van zijn stoerste kant zien als hij sadistische moordenaars achterna gaat.

Liam Neeson speelt Matt Scudder, oud-rechercheur van de NYPD en voormalig alcoholist. Hij werkt tegenwoordig als een niet-gecertificeerde privédetective en wordt om hulp gevraagd door Kenny Kristo, een drugsdealer wiens vrouw is ontvoerd en vermoord.

A Walk Among the Tombstones 

Matt wil de klus aanvankelijk niet, maar raakt toch geïnteresseerd als hij hoort dat de ontvoerders Kristo’s vrouw alsnog vermoord hebben nadat hij losgeld voor haar heeft betaald. Kristo is uit op wraak en wil dat Matt de daders vindt en naar hem toe brengt. 

Ontvoerd 

Matt gaat op onderzoek uit en ontdekt al snel dat de ontvoering van Kristo’s vrouw minitieus was voorbereid. Hij komt tot de conclusie dat de daders het eerder hebben gedaan en dat ze opnieuw zullen toeslaan. Er wordt inderdaad opnieuw een vrouw ontvoerd en Matt moet alles op alles zetten om de daders te pakken en de vrouw levend terug te krijgen.

Liam Neeson

Het was een slimme zet van regisseur Scott Frank om Liam Neeson voor de film te vragen. Liam Neeson is populair geworden als actieheld in meerdere actiefilms en A Walk Among the Tombstones was dankzij hem al winstgevend nog voordat de film goed en wel was uitgekomen. Naast Liam Neeson zijn onder anderen Dan Stevens (Downton Abbey) en Boyd Holbrook (Narcos) in de film te zien. Neeson en Holbrook zouden een jaar later opnieuw samenwerken in de actiefilm Run All Night.

Meer over