A Walk in the Woods

Robert Redford gaat voor A Walk in the Woods

RTL 8 - woensdag 24 augustus om 20:28

© ftpmuc.sky.de
Schrijver Bill Bryson is vooral bekend van populair-wetenschappelijk non-fictieboeken als Een kleine geschiedenis van bijna alles. A Walk in the Woods is gebaseerd op een boek van zijn hand.

Voor zijn boeken reist schrijver Bill Bryson (Robert Redford) de hele wereld over. In A Walk in the Woods is hij eindelijk een keertje thuis.

A Walk in the Woods

Dat betekent niet dat hij rustig gaat zitten. Integendeel: Bryson is nog maar net thuis als hij een nieuw plannetje beraamt.

Hij wil de Appalachian Trail gaan lopen, een 3500 kilometer lang wandelroute van de zuidelijke staat Georgia naar het noorden van Maine. Dat doet de schrijver niet alleen.

Bryson vraagt zijn oude vriend Stephen Katz (Nick Nolte) hem te vergezellen op zijn tocht. Geen van beiden zijn ze getrainde wandelaars.

Bovendien hebben Stephen en Bill ieder zo hun eigen idee hoe de trip moet zijn. Bill gaat vooral voor zijn rust, Stephen zoekt toch net iets meer avontuur.

Redden beide oude bazen het tot het eindpunt van de Appalachian Trail? Je ziet het in A Walk in the Woods.

Robert Redford

Tijdens de opnamen van A Walk in the Woods waren hoofdrolspelers Robert Redford en Nick Nolte allebei in de 70. Dat is een tikje ouder dan de echte Billy Bryson was: hij en Katz waren 44 toen ze de Appalachian Trail liepen.

Redford liep al een tijdje rond met het idee om het A walk in the woods te verfilmen. Sinds 1998 om precies te zijn.

Eigenlijk wilde hij de film samen met Paul Newman maken, zijn oude maatje uit Butch Cassidy & the Sundance Kid. Dat kwam er nooit van.

Eerst gooiden hun drukke agenda's roet in het eten. Later werd Paul Newman ziek.

Toen de mannen in 2007 eindelijk allebei tijd hadden, was Newman al te zwak om de film te maken. Hij overleed in 2008 aan kanker.

Meer over