Aanmodderfakker

Tragikomische film over lamzak Thijs

NPO 3 - maandag 10 augustus om 20:25

© September Film Distributie.
Een eeuwige student moddert maar wat aan. Dan ontmoet deze aanmodderfakker een bijzonder iemand.

Lamzak Thijs (Gijs Naber) heeft ondanks zijn 32-jarige leeftijd weinig haast met studeren en verdient bij als werknemer van een MediaMarkt. Als Thijs weer eens een wasje wil draaien bij zijn zus, treft hij daar de oppas aan.

Aanmodderfakker

Deze oppas is de zestienjarige Lisa, een meisje met torenhoge ambities. Geheel onverwachts krijgt Thijs zelfs een kus van haar. Vanaf dat moment zoekt Thijs haar overal waar ze oppast op. Samen filosoferen ze over het leven in verschillende oppashuizen. Lisa heeft ongewild invloed op Thijs’ bewustzijn en triggert bij hem onvrede aan. Wordt het niet eens tijd dat Thijs iets van zijn leven gaat maken?  

Gouden Kalveren

Aanmodderfakker werd bekroond met het Gouden Kalf voor beste Nederlandse film van het jaar. Daarnaast kreeg Aanmodderfakker nog twee Gouden Kalveren, voor onder andere beste acteur (Gijs Naber) en beste scenario.

Groot talent

Regisseur Michiel ten Horns gooide in 2012 hoge ogen met zijn debuutfilm De Ontmaagding van Eva van End. Met zijn tweede film Aanmodderfakker toont Ten Horn aan dat dit geen gelukstreffer was. Zijn stijl wordt wel eens vergeleken met die van Wes Anderson, geen slechte vergelijking. 

 

Meer over