About a Boy

Hugh Grant als vaderfiguur

VRT1 - zaterdag 9 januari om 21:10

© Turner
Nietsnut Will (Hugh Grant) ontwikkelt een bijzondere vriendschap met Marcus, de tienerzoon van een van zijn scharrels. 

De 38-jarige charmante Will (Hugh Grant) wil van niemand afhankelijk zijn, leeft van de royalty’s van een kersthitje van zijn vader, en doet niet veel meer dan tv-kijken.

About a Boy

Ook op het gebied van de liefde spant hij zich het liefst zo weinig mogelijk in. Hij houdt het daarom op alleenstaande moeders: goed voor zijn ego en de relaties zijn maar tijdelijk.

Zo ontmoet hij Fiona (Toni Collette) en haar zoon Marcus. Een date met haar is niet bijzonder succesvol.

Will houdt wel iets aan de scharrel over. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen hem en de sullige, puberende Marcus (Nicholas Hoult) die een vaderfiguur mist.

Hugh Grant

About a Boy is een verfilming van de bestseller van Nick Hornby. De mannelijke hoofdpersonages in de boeken van de Britse schrijver hebben altijd een soort bindingsangst.

In About a Boy ziet de egoïstische nietsnut Will Freeman (zijn naam móet wel een bewuste keuze van Hornby zijn) zichzelf het liefst als een eiland: van niemand afhankelijk.

Het contrast met de sullige jongen Marcus is groot. Grant zorgt voor de hilarische situaties, zijn jonge tegenspeler Hoult voor de vertedering.

Meer over