About Time: Tijdreizen met Domhall Gleeson

29 november 2018 21:50 | kijktips | Door Televizier

© ©Universal Pictures

In de romantische komedie About Time krijgt Tim te horen dat de mannen in zijn familie een speciale gave hebben. Hij gebruikt die gave om zijn grote liefde voor zich te winnen.

Liefde is een hoop gestuntel. Mensen maken nou eenmaal fouten en die fouten kunnen een relatie verpesten. Maar wat nou als je terug in de tijd zou kunnen gaan om die fout recht te zetten of zelfs helemaal te voorkomen?

About Time

Tim Lake (Domnhall Gleeson) krijgt die kans in About Time. Als hij net 21 is geworden, komt zijn vader James (Bill Nighy) naar hem toe voor een goed gesprek.
Het onderwerp van gesprek is niet wat Tim ervan had verwacht. James vertelt hem dat de mannen in de familie Lake een bijzondere gave hebben: ze kunnen naar ieder willekeurig moment in het verleden teruggaan door er alleen maar aan te denken. 

Het vergt wat oefening, maar Tim heeft de techniek vrij snel onder de knie. Hij besluit de gave te gebruiken om Mary (Rachel McAdams) te veroveren.

Dat lukt. Mary en Tim zijn dolgelukkig samen. Tot Tim ontdekt dat tijdreizen ook nadelen heeft. Wegen die op tegen de voordelen?

Richard Curtis

Richard Curtis tekende voor het scenario en de regie van About Time. Curtis heeft door de jaren heen zijn sporen aardig verdiend in romkomland.

Hij schreef de scripts voor romkomklassiekers Four Weddings and a Funeral, Notting Hill en Love Actually. Bij die laatste film zat hij ook op de regiestoel.

Meer over