Above the Law

Steven Seagal staat boven de wet

SBS 9 - donderdag 24 juni om 22:55

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Een voormalig CIA-agent ontdekt dat zijn ex-werkgever een dikke vinger in de pap heeft bij een groot drugskartel. Steven Seagal zou Steven Seagal niet zijn als hij dat zomaar zou pikken.

Voormalig CIA-agent Nico Toscani (Steven Seagal) is een beetje een vreemde eend in de bijt bij het politiekorps van Chicago. 

Above the Law

Hij steekt letterlijk met kop en schouders boven zijn collega's uit (en staat zo dus eigenlijk Above the Law), heeft gevochten in Vietnam en is meester in een handvol Oosterse vechtsporten. Al die bijzondere vaardigheden maken dat Nico een stukje daadkrachtiger is dan zijn collega's die minder ervaring hebben en minder van de wereld hebben gezien.

Als hij ontdekt dat hooggeplaatste figuren bij de CIA – zijn vroegere werkgever – betrokken zijn bij schimmige zaken en een dikke vinger in de pap hebben bij verscheidene drugskartels, pikt Nico dat dan ook niet.

Steven Seagal zou Steven Seagal immers niet zijn als hij niet op eigen houtje orde op zaken zou gaan stellen. In Above the Law is dat niet anders.

Steven Seagal

Tegenwoordig kennen we Steven Seagal vooral als acteur in actievehikels als Under Siege en Hard to Kill. Toen Above the Law uitkwam, was dat nog niet zo: het is Seagals debuut als acteur.

Voor hij in films speelde, maakte hij furore als aikidomeester en had hij aikidoscholen in Japan en Hollywood.

Meer over