Abre los ojos

Penélope Cruz zorgt voor jaloezie in Abre Los Ojos

CANV - dinsdag 11 juli om 21:54

© ZDF
Door toedoen van een jaloerse ex is het gezicht van César uit de Spaanse thriller Abre Los Ojos ernstig verminkt geraakt. Na een gezichtsreconstructie beginnen de werkelijkheid en zijn nachtmerries door elkaar heen te lopen.

Wat is droom en wat is werkelijkheid? Je komt er in Abre los ojos tot aan het einde toe niet uit.

Abre los ojos

In een cel in een psychiatrische inrichting vertelt een man achter een emotieloos masker zijn verhaal aan een psychiater. Het ging hem, Cesar, voor de wind.

Hij was aantrekkelijk, rijk en succesvol. Aan vrouwen geen gebrek. Op zijn verjaardagsfeest ontmoette hij Sofia (Penélope Cruz), op wie hij op slag verliefd werd.

Een jaloerse ex nam wraak. Ze bood hem een lift aan en stortte de auto in een afgrond. Daarbij kwam ze zelf om het leven en is Cesars leven voorgoed veranderd.

Zijn gezicht is verminkt en niets is meer zoals het was voor het ongeluk. Langzaam verandert Cesar in Abre los ojos in een soort Frankenstein.

Penélope Cruz

Vier jaar na de Spaanse thriller volgde de Amerikaanse remake Vanilla Sky met Tom Cruise in de hoofdrol. Tom Cruise vertelde dat toen hij Abre los ojos voor de eerste keer zag, al tijdens de aftiteling probeerde de rechten voor de remake te bemachtigen.

In beide versies speelt Penélope Cruz de rol van Sofia.

Meer over