Accidental Love

Jessica Biel heeft een spijker in haar hoofd

SBS 9 - zondag 1 november om 23:45

© N:\tvman\inbox\CH4\
Een serveerster met psychische problemen gaat naar Washington om politieke steun te zoeken. Die vindt ze, maar dat is nog niet alles.

Sinds een bizar ongelukje met een spijkerpistool heeft serveerster Alice (Jessica Biel) een spijker in haar hoofd.

Accidental Love

Dat klinkt pijnlijk en dat is het ook. Snel verwijderen dus, zou je denken. Maar omdat Alice niet verzekerd is, weigeren artsen om de dure operatie uit te voeren.

Dat heeft nogal wat gevolgen. Door het stuk ijzer in haar hoofd begint Alice zich vreemd te gedragen.

Ten einde raad besluit ze naar Washington te gaan, in de hoop politici te vinden die haar kunnen helpen. Oftewel, die ervoor kunnen zorgen dat mensen als zij de operaties kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Het jonge congreslid Howard Birdwell (Jake Gyllenhaal) wil haar in Accidental Love wel een handje helpen. Maar wat als ze verliefd op elkaar worden?

David O. Russell

Op de titelrol van Accidental Love staat onder het kopje 'regisseur' de naam Stephen Greene. Dat is een pseudoniem.

De echte naam van de regisseur is David O. Russell. Hij is bekend van succesvolle films als Silver Linings PlaybookThe Fighter en American Hustle.

Accidental Love was voor hem minder succesvol: de productie werd vier keer stilgelegd. Russell was het ook niet eens met keuzes van zijn producenten.

In 2010, twee jaar na het begin van de opnames, trok de regisseur zich terug. Uiteindelijk kwam de film in 2015 toch nog uit, zonder Russells naam op de aftiteling dus.

Meer over