Ace Ventura: Pet Detective

Jim Carrey redt het dierenrijk in Ace Ventura: Pet Detective

Viaplay TV - maandag 5 december om 20:30

© http://exports.pawa.tv/viasat
Met zijn rubberen gezicht, elastieken lichaam en de idiootste capriolen brak Jim Carrey in 1994 door als excentrieke dierendetective in komedieknaller Ace Ventura: Pet Detective.

De dolfijn Snowflake, mascotte van het Amerikaanse footballteam Miami Dolphins, wordt gestolen. Marketingmanager Melissa Robinson (Courteney Cox) doet een beroep op de excentrieke dierendetective Ace Ventura (Jim Carrey). 

Ace Ventura: Pet detective

Ace – die een halve dierentuin in zijn huis heeft – kent zo zijn eigen, opzienbarende manier om het vermiste dier op te sporen. Zijn stuntelige werkwijze en idiote bokkensprongen zijn op de een of andere manier wél effectief.

Ace Ventura: Pet Detective was de grote doorbraak voor komiek Carrey. In 1995 kreeg de film een vervolg, Ace Ventura: When Nature Calls.

Jim Carrey

Hierna volgde voor Carrey de ene na de andere comedy waarin zijn handelsmerk – z'n rubberen gezicht en elastieken lichaam – de producties telkens weer tot kaskrakers maakte. Hij heeft het ook wel eens over een andere, serieuzere, boeg gegooid.

Jim Carrey heeft met onder andere The Truman Show (1998), Man on the Moon (1999) en Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) bewezen dat hij ook zonder gekke bekken goede rollen neer kan zetten.

Meer over