Bastille Day - Achtervolging door Parijs

22 maart 2019 10:46 | kijktips | Door Televizier

© Studio Canal / Anonymous Content / Anton Capital Entertainment / TF1 Films Production / Laurie Sparham
Zakkenroller Michael dumpt in Parijs een gestolen tas met een bom erin. Als die ontploft, denken de autoriteiten dat Michael achter de aanslag zit. Een CIA-agent gelooft in zijn onschuld en schiet hem te hulp.

Zakkenroller Michael (Richard Madden) leidt een luxe en overzichtelijk leven in Parijs. Hij steelt van alle toeristen en kan doen wat hij wil. Als hij een gestolen tas dumpt, gaat het echter helemaal mis. 

Bastille Day

Hij weet namelijk niet dat er een bom in die tas ziet. Wanneer die ontploft, denken de autoriteiten dat Michael achter de aanslag zit. Alleen de onaangepaste CIA-agent Sean Briar (Idris Elba) heeft door dat Michael van niets wist. Met de autoriteiten op hun hielen gaan ze achter de waarheid aan en proberen ze de bommenleggers te ontmaskeren.

Kat-en-muisspel

Wat volgt is een heerlijk kat-en-muisspel, met de Franse hoofdstad in een fraaie bijrol. Met name de achtervolging over de Parijse daken is spectaculair gefilmd.  

Richard Madden 

Richard Madden brak door als Robb Stark in de serie Game of thrones. Bastille Day was de eerste grote filmrol voor de Schotse acteur. Vorig jaar kwam zijn definitieve doorbraak in de zesdelige Netflix-serie Bodyguard

Dit jaar verschijnt hij op het witte doek in Rocketman, een film over popicoon Elton John. Madden speelt John Reid, de voormalig manager van de Britse zanger.

Meer over