A Good Day to Die Hard

Bruce Willis zoekt zijn zoon op in actiefilm A Good Day to Die Hard

Veronica - dinsdag 11 april om 23:14

© 20th Century Fox
Vijfentwintig jaar na Die Hard schopt John McClane nog steeds kont. In deze vijfde Die Hard-film doet hij dat voor de verandering een keer in Rusland.

Het is 25 jaar geleden dat John McClane (Bruce) van New York naar Los Angeles reisde om Kerst door te brengen met zijn vrouw en kinderen. Dat werd in actieklassieker Die Hard een Kerst om nooit te vergeten.

A Good Day to Die Hard

Ondertussen is McClanes zoon Jack (Jai Courtney) zelf een volwassen vent. Vader en zoon hebben eigenlijk geen contact meer. Tot John hoort dat Jack in Moskou in de cel is beland.

Pa McClane pakt het vliegtuig naar de Russische hoofdstad om te kijken of hij zijn zoon misschien ergens mee kan helpen.

Eenmaal in Moskou ontdekt John dat Jack helemaal niet vastzit: hij werkt voor de CIA en is bezig met een supergeheime missie.

Zijn vader heeft in A Good Day to Die Hard nog maar net voet op Russische grond gezet als Jack die missie in de soep laat lopen. Kan die ouwe hem mooi een handje helpen om de rommel op te ruimen. En misschien kunnen ze in de tussentijd lekker over hun issues praten.

Bruce Willis

A Good Day to Die Hard is alweer de vijfde film in de Die Hard-serie. Hoofdrolspeler Bruce Willis is de enige die in alle vijf de films te zien is.

Er stond nog een zesde deel in de planning. In de film, die McClane zou gaan heten, zou te zien zijn wat er gebeurde voor de allereerste Die Hard-film én hoe het nu met ouwe rot John gaat.
Maar helaas, de film gaat er niet komen. Producer Lorenzo di Bonaventura maakte in 2021 bekend dat de film van de baan is.
Het zou nu ook wel lastiger worden om de oude John McClane in een film te hebben. Bruce Willis is namelijk met pensioen gegaan om medische redenen. Hij heeft de hersenaandoening afasie, waardoor zijn vermogen om te spreken, schrijven en taal te begrijpen achteruitgaat.

Meer over