Catwoman

Een kater voor Halle Berry in Catwoman

Veronica - dinsdag 31 mei om 22:35

© Turner
Catwoman vertelt het verhaal van de volgzame werknemer Patience Philips (Halle Berry) die zichzelf wegcijfert voor haar heethoofdige baas. Althans, totdat ze zelf een heethoofdje wordt.

Patience (Halle Berry) werkt als grafisch ontwerper voor Hedare Beauty, een enorm cosmeticabedrijf dat op het punt staat een revolutionair anti-verouderingsmiddel op de markt te brengen: Beauty-line.

Catwoman

Als Patience haar werk komt inleveren, vangt ze een per ongeluk gesprek op. Ze hoort dat het nieuwe product vreselijke bijwerkingen heeft.

De eigenaren van Hebare willen koste wat kost voorkomen dat het publiek daar iets over hoort. Hun oplossing is vrij rigoureus: ze laten Patience vermoorden.

Dankzij de bijzondere kat Midnight komt Patience na die aanslag weer tot leven. Niet als zichzelf, maar als superheld Catwoman; een vrouw met de kracht, snelheid en behendigheid van een kat.

Halle Berry

Een paar maanden voor de release van Catwoman bracht productiemaatschappij Warner Bros. een trailer van de film uit. Die kreeg zo veel kritiek dat de producenten hem meteen weer terugtrokken.

Niet veel later kwam er een nieuwe trailer, deze keer zonder dialoog. Dat mocht niet baten: Catwoman werd een enorme flop.

Dikke pech voor Halle Berry. Ze kreeg voor haar rol de Razzie voor slechtste actrice.

Ze was wel zo sportief om haar prijs op te komen halen. En om een korte speech te houden:

"Ik wil graag Warner Bros. bedanken dat ze me dwongen mee te doen aan dit gedrocht van een film."

Meer over