End of Days

Arnold Schwarzenegger bezeten van de duivel in End of Days

Veronica - zaterdag 11 maart om 22:49

© Buena Vista Pictures
Arnold Schwarzenegger is voor de duivel niet bang. Dat komt goed uit, want in End of Days moet hij het tegen Satan zelf opnemen.

We kennen Arnold Schwarzenegger als het prototype van de bonkige, gespierde actieheld. In End of Days gooit de Oostenrijkse acteur het – voorzichtig, een beetje – over een andere boeg.

End of Days

Arnie speelt in End of Days de depressieve en drankzuchtige ex-agent Jericho Cane. Vlak voor de millenniumwisseling krijgt hij met een wel heel vreemde zaak te maken.

De oorsprong van die zaak ligt al twintig jaar eerder: in 1979 brengt een groep satanisten een bezoekje aan een pasgeboren baby. In 1999 is Christine (Robin Tunney) inmiddels een jonge vrouw.

Al sinds haar jeugd heeft ze nachtmerries waarin de duivel in mensenlichaam in New York verschijnt en de heerschappij over de wereld overneemt.

Arnold Schwarzenegger

Dat klinkt heftig en dat is het ook. Aan de vooravond van het nieuwe millennium komt Satan (Gabriel Byrne) inderdaad naar de aarde. En dat is nog niet alles: Christine is onderdeel van zijn plan.

Op Oudjaarsavond 1999 zal Christine het kind van de duivel baren. Samen met priester Kovak (Rod Steiger) probeert Jericho haar en haar kind uit handen van de duivel te houden.

Ondanks al dat bovennatuurlijke geneuzel heeft Arnie in End of Days ook nog gelegenheid genoeg om lekker ouderwets de actieheld uit te hangen.

Meer over