Eraser

Arnold Schwarzenegger gumt je verleden uit in Eraser

Veronica - dinsdag 19 juli om 22:35

© Turner
Arnold Schwarzegger speelt in de knokfilm Eraser een agent die ervoor zorgt dat bedreigde getuigen een nieuw leven kunnen beginnen. Daarvoor moet hij wel het verleden van zo’n getuige wissen.

‘Hij wist je verleden om je toekomst te beschermen’, luidt de onheilspellende slogan van Eraser. Arnold Schwarzenegger is in deze actieknaller de uitgummer van dienst.

Eraser

Arnie speelt John Kruger, die werkt voor het getuigenbeschermingsprogramma van de overheid. Het is zijn taak om alle sporen van de identiteit van een getuige te wissen en eventuele bedreigingen in de kiem te smoren.

Want zo’n getuigenbeschermingsprogramma is een mooi iets, maar zolang mensen zich hun vorige leven herinneren is het niet zonder gevaar. Dus wist Eraser Arnie letterlijk alles wat nog naar zo’n getuige verwijst. Zelfs zijn of haar eigen herinneringen. 

Lee Cullen (Vanessa L. Williams) is zo’n getuige. Ze is een hoge pief bij een Amerikaanse wapenleverancier en vertelt de FBI over illegale wapendeals.

Kruger moet haar beschermen. Dat wordt nog een hele klus: Lee’s belangrijkste vijand is Krugers baas.

Arnold Schwarzenegger

Tijdens de opnames van Eraser was het lang niet altijd gezellig op de set. Regisseur Chuck Russell en producent Arnold Kopelson lagen geregeld met elkaar overhoop.

Het werd zelfs zo erg dat ze niet meer met elkaar konden praten. Dat de film er toch kwam, is te danken aan Arnold Schwarzenegger.

De acteur kon zowel met Russell als met Kopelson prima overweg. Door op te treden als neutrale bufferzone tussen regisseur en producent redde hij de film.

Meer over