Fast Five

Fast Five-hoofdrolspelers Vin Diesel en Paul Walker racen in Rio

Veronica - woensdag 17 augustus om 20:29

© http://info.sky.de/
Het gebeurt niet vaak dat het vijfde deel uit een filmcyclus de eerdere vier weet te overtreffen. Vin Diesel en kornuiten slagen erin met Fast Five.

In Fast Five bevrijden Mia en Brian (Paul Walker) Dom (Vin Diesel) uit de gevangenis. Het drietal vertrekt naar Rio om daar een nieuw leven op te bouwen. Om dat op de rails te krijgen, moeten ze nog één grote overval plegen.

Dwayne Johnson

Doelwit zijn drie auto’s die zich op een trein bevinden. Dom en zijn makkers smeden een actieplan en verzamelen een club uitstekende chauffeurs om hen daarbij te helpen. Al snel blijkt dat Dom, Mia en Brian niet de enigen zijn die het op de auto’s hebben voorzien.

Naast kapers op de kust krijgen ze in Fast Five agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) op de hielen. Die wil de drie oppakken en uitzetten naar de Verenigde Staten.

Fast Five

Opmerkelijk aan Fast Five is dat het in deze film veel minder om de autocultuur en bijbehorende races draait dan in de vorige delen van de Fast & Furious-reeks. Dat pakte goed uit, want deel 5 groeide uit tot een van de succesvolste films in de reeks.

De film bracht meer dan 600 miljoen dollar op en was een van de winstgevendste titels van 2011.

Meer over