Gangster Squad

Vechten tegen maffiabaas Sean Penn in Gangster Squad

Paramount - dinsdag 31 januari om 20:30

© Warner Bros
De maffia heeft Los Angeles in de jaren 40 en 50 in z’n greep. Een groep politieagenten doet er daarom in Gangster Squad alles aan om voor eens en altijd een einde te maken aan de grootschalige georganiseerde misdaad.

Los Angeles 1949. De gewetenloze, in Brooklyn geboren, maffiabaas Mickey Cohen (Sean Penn) heeft de stad in zijn greep. En niet alleen Los Angeles.

Ryan Gosling

Cohen heeft een dikke vinger in de pap in de drugs- en wapenhandel, de prostitutie en de gokindustrie ten westen van Chicago. Dankzij de bescherming van zijn eigen mensen, maar ook van corrupte politieambtenaren en politici, kan Cohen zijn rijk en macht steeds verder uitbreiden.

Alleen een geheime eenheid van de LAPD, onder leiding van brigadier John O'Mara (Josh Brolin) en Jerry Wooters (Ryan Gosling) durft in Gangster Squad het gevecht met Cohen aan te gaan.

Gangster Squad

Regisseur Ruben Fleischer (Zombieland) baseerde Gangster Squad op een waargebeurd verhaal. Hij deed hier en daar wel wat aanpassingen.

In de film is het Gangster Squad van O'Mara en Wooter opgericht om Mickey Cohen achter de tralies te krijgen. In werkelijkheid richtte politiechef Parker (Nick Nolte) het team pas na Cohens arrestatie op.

Waarom? Toen Cohen de bak indraaide voor belastingontduiking, wilde Parker voorkomen dat andere gangsters zijn handel over zouden nemen.

Als de leden van het Gangster Squad doorkregen dat criminelen in LA de plaats van Cohen wilden innemen, ontvoerden ze de snoodaards. Vervolgens timmerden ze ze eens stevig in elkaar.

De smerissen stuurden de gangsters terug naar huis met een waarschuwing: als je je nog een keer in Los Angeles durft te vertonen, ga je dat niet overleven.

Meer over