Half Past Dead

Steven Seagal zit vast in actiefilm Half Past Dead

RTL 7 - vrijdag 20 januari om 22:26

© Sony Pictures
Een gevaarlijke crimineel wil inbreken in de zwaarbewaakte Alcatraz-gevangenis. Zijn doel: uitvinden waar een gevangene de buit van een overval heeft verstopt. Steven Seagal moet daar in Half Past Dead een stokje voor steken.

Jaren geleden heeft Lester McKenna bij een overval 200 miljoen dollar aan goud gestolen. De buit heeft hij verstopt. Omdat bij die overval vijf doden vielen, draaide Lester uiteindelijk de cel in.

Half Past Dead

Daar zit Lester in Half Past Dead nog steeds. Sterker nog, hij heeft de doodstraf gekregen en wordt binnenkort geëxecuteerd. De locatie van het goud neemt hij dan mee in het graf.

Niet als het aan collega-crimineel Donny Johnson (Morris Chestnut) ligt. Hij wil zo graag weten waar Lester de buit heeft verstopt, dat hij er zelfs voor inbreekt in de zwaarbewaakte Alcatraz-gevangenis.

Donny en zijn team dreigen gevangenen en gevangenispersoneel dood te schieten, als Lester de locatie niet prijsgeeft, 

Donny heeft alleen geen rekening gehouden met Sasha Petrosevich (Steven Seagal), een undercoveragent die in Alcatraz in de cel zit. 

Steven Seagal

Geen rekening houden met Steven Seagal is altijd een slecht idee. In Half Past Dead is dat niet anders. Seagal beukt er weer lustig op los in zijn pogingen Donny en kornuiten te stoppen.

Seagal en zijn collega’s hebben tijdens de opnames geen voet op gevangeniseiland Alcatraz gezet.

Voor de luchtbeelden van het eiland gebruikten de makers materiaal dat bij het maken van The Rock op de vloer van de montagekamer was blijven liggen. Voor de gevangenisscènes weken cast en crew uit naar een oude Stasi-gevangenis in Berlijn.

Meer over