Hulk

Eric Bana is groot, groen en boos in actiefilm Hulk

RTL 7 - zaterdag 22 oktober om 20:00

© Turner
Door een ongeluk in een laboratorium verandert wetenschapper Bruce Banner als hij kwaad wordt in een groot groen monster: de Hulk.

Bruce Banner (Eric Bana) werkt als onderzoeker in een laboratorium. Daar werkt hij – samen met zijn ex-geliefde Betty (Jennifer Connelly) – aan een geheim project om een machine te bouwen waarmee ze levende cellen kunnen manipuleren.

Hulk

Tijdens een van de vele experimenten met dat apparaat gaat er iets mis. En goed ook: Bruce verandert in de Hulk, een groot, groen en supersterk monster.

Die transformatie vindt alleen plaats als Bruce zich kwaad maakt, maar heel praktisch is het allemaal niet.

Regisseur Ang Lee (die twee jaar later Brokeback Mountain zou maken) stond zelf model voor de Hulk: hij gebruikte zijn eigen bewegingen als basis voor de computeranimaties die de Marvel-superheld tot leven brachten.

Televisieserie

Met Hulk bracht Ang Lee de creatie van Marvel-oprichters Stan Lee en Jack Kirby opnieuw tot leven. Eerder deed Kenneth Johnson dat al met The Incredible Hulk.

Deze televisieserie liep in de Verenigde Staten van 1978 tot 1982. Lou Ferrigno nam destijds de hoofdrol voor zijn rekening.

Ferrigno is in deze film ook even te zien: hij heeft een klein rolletje als bewaker.

Meer over