Hummingbird

Jason Statham kruipt in de huid van een onverschrokken bodyguard in Hummingbird

RTL 7 - woensdag 18 januari om 20:27

© http://www.universumfilm.de
Als Jason Statham in een film zit, dan weet je het eigenlijk al: dat wordt lekker ouderwets knokken. Hummingbird biedt wat dat betreft weinig verrassends, maar daar maalt de Statham-fan niet om.

Het zit ex-marinier Joey (Statham) niet mee. Hij is dakloos, heeft geen cent te makken en hij moet binnenkort voor de krijgsraad verschijnen.

Hummingbird

Als Joey in Hummingbird moet vluchten voor een drugsbende, belandt hij bij toeval in een luxe penthouse. Omdat het appartement toch leegstaat, besluit de dakloze ex-militair er maar een tijdje te gaan wonen.

Dat biedt hem meteen de kans om een nieuw leven te beginnen. En dat doet Joey dan ook: hij neemt een andere identiteit aan en vindt een baantje als afwasser in een restaurant.

Zijn baas, een louche onderwereldfiguur, heeft al snel door dat Joey meer kan dan alleen borden wassen en stelt hem aan als zijn bodyguard. Zo raakt Joey betrokken bij allerhande schimmige zaakjes.

Dat betekent dat Statham er hier en daar wel flink op los mag knokken. Zeker als een dierbare wordt vermoord en Joey – hoe kan het ook anders – zweert haar moordenaar te pakken.

Jason Statham

Dit is niet de eerste film waarin Jason Statham een dakloze speelt. In 2012 was hij in Safe ook al te zien als zwerver.

Alle opnames van Hummingbird vonden 's avonds en 's nachts plaats, op plekken in Londen waar veel daklozen komen. Veel van de zwervers die je in de film ziet zijn echte Londense daklozen.

Meer over