Seeking Justice

Nicolas Cage zoekt gerechtigheid in Seeking Justice

RTL 7 - maandag 20 maart om 22:31

© Dutch Film Works.
Na de verkrachting van zijn vrouw is de brave huisvader Will in Seeking Justice uit op wraak.

Docent Will Gerard leidt een hartstikke normaal leven. Niets spannends aan, maar hij is wel gelukkig. Aan dat geluk komt een einde als zijn vrouw Laura (January Jones) op weg naar huis met bruut geweld wordt overvallen en verkracht. 

Seeking Justice

Terwijl Will (Nicolas Cage) in het ziekenhuis in spanning wacht op nieuws, benadert ene Simon (Guy Pearce) hem. De onbekende man vertelt Will dat hij een groep verontruste burgers vertegenwoordigt.

Simon kan ervoor zorgen dat de dader zijn straf krijgt, in ruil voor een toekomstige wederdienst. Verward en bezorgd om zijn vrouw gaat Will akkoord.

Will is op dat moment te geschokt om er verder over na te denken. Als Simon later in Seeking Justice opduikt met het gevreesde verzoek, krabbelt Will terug.

Nicolas Cage

Simon accepteert die weigering echter niet. Terwijl Will zijn vrouw blijft verzorgen, ontdekt hij al snel dat Simons idee van rechtvaardigheid een hoge prijs heeft.

Roger Donaldson (Dante's Peak) regisseerde Seeking Justice. Acteur Tobey Maguire trad op als producent.

De film bracht weinig geld in het laatje en critici hadden er geen goed woord voor over. Vooral Nicolas Cage moest het ontgelden: hij ontving zelfs een Razzie-nominatie voor slechtste acteur.

Meer over