Taken 2

Liam Neeson heeft een rotvakantie in Taken 2

Veronica - dinsdag 17 januari om 23:05

© Entertainment One Benelux.
Na zijn heldendaden in Taken is voormalig CIA-agent Bryan Mills wel aan rust toe. Zijn welverdiende vakantie valt in het water als hij zelf wordt ontvoerd.

In Taken redde voormalig CIA-agent Bryan Mills (Liam Neeson) zijn eigen dochter uit de handen van een bende Albanese mensensmokkelaars. Na al dat harde werken is Mills wel aan vakantie toe.

Taken 2

Mills gaat daarom in Taken 2 met zijn ex-vrouw Lenore (onze eigen Famke Janssen) en hun dochter Kim (Maggie Grace) vakantie vieren in Istanboel. Van rust komt weinig terecht op dat stedentripje: deze keer wordt het hele gezin ontvoerd.

Wie er achter die ontvoering zit? De vader van een van de ontvoerders die Mills in Taken naar de andere wereld heeft geholpen. Hij wil zijn zoon wreken.

Liam Neeson

Gelukkig weet Kim aan de ontvoerders te ontsnappen. Zij moet er nu voor zorgen dat Bryan en Lenore ook weer op vrije voeten komen.

Daarna kan ze samen met pa de strijd met de bende aangaan.

Voordat de opnames van Taken 2 begonnen, was niet duidelijk of Liam Neeson überhaupt wel trek had in een vervolg. De producenten van de film hadden al een eventuele vervanger op het oog: Mickey Rourke.

Uiteindelijk besloot Neeson ‘gewoon’ mee te werken aan Taken 2. Ook in Taken 3 was de Ier weer van de partij.

Meer over