Takers

Matt Dillon jaagt op Paul Walker in Takers

RTL 7 - maandag 26 september om 22:27

© Sony Pictures
In Takers plant een groep bankovervallers de ultieme misdaad. Een vastberaden politieagent is de enige die hen kan tegenhouden.

Een ervaren team bankovervallers is tot nu toe onvindbaar voor de politie. Ze laten geen enkel spoor achter, plannen alles tot in de puntjes en zijn met de noorderzon vertrokken ver voordat de politie ook maar te horen krijgt van een overval. 

Takers

Voor hun allernieuwste plan willen de misdadigers een geldtransport overvallen. Dat is een lucratieve klus. Het transport vervoert naar verluidt zo'n 20 miljoen dollar.

Zoals gewoonlijk gaan ze perfectionistisch te werk. Toch is er dit keer een groot obstakel dat het zorgvuldig uitgekiende plan in duigen kan laten vallen: Jack Welles (Matt Dillon).

Deze volhardende rechercheur zweert dat hij niet zal rusten voor hij John Rahway (Paul Walker) en zijn handlangers heeft ingerekend.

Of het Welles (of nietes) gaat lukken de schurken in te rekenen? Je ziet het in Takers.

Barack Obama

Takers kwam in 2010 uit, maar de film was twee jaar daarvoor al opgenomen. Op 4 november 2008 – de dag dat Barack Obama de eerste Afro-Amerikaan werd die tot president van Amerika werd verkozen – legde regisseur John Luessenhop de opnames tijdelijk stil. Zo konden cast en crew de uitslagen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgen. 

De film kreeg veel ongewilde publiciteit vanwege de volgens kenners erg slecht gefotoshopte filmposter. Volgens de kritieken lijken de hoofden van de acteurs op de voorgrond op willekeurige lijven te zijn geplakt.

Meer over