The Karate Kid

The Karate Kid in een nieuw jasje met Jaden Smith

RTL 7 - zaterdag 2 juli om 20:00

© https://image.medialaancdn.be
Ralph Macchio speelde de hoofdrol de beroemde jaren 80-films. In deze reboot van The Karate Kid is het de beurt aan Jaden Smith, het zoontje van Will Smith. Jackie Chan is zijn leermeester.

De twaalfjarige Dre Parker (Jaden Smith) verhuist samen met zijn moeder naar China vanwege haar werk. Op zijn nieuwe school heeft hij al snel goed contact met zijn klasgenootje Mei Ying. 

The Karate Kid

Door de culturele verschillen tussen de twee is een vriendschap wel erg lastig. Dat wordt nog verder bemoeilijkt doordat Cheng, de pestkop van de klas, het op Dre heeft voorzien.

De jonge Amerikaan probeert in The Karate Kid wel van zich af te bijten met zijn beperkte kennis van karate. Hij is alleen niet opgewassen tegen Chengs kungfuvaardigheden.

Conciërge Han (Jackie Chan) ziet het allemaal gebeuren en besluit Dre te helpen om zich voortaan beter te kunnen verdedigen. Zonder dat iemand op school het weet, blijkt Han namelijk een kungfu-expert te zijn.

Dre leert dat er veel meer bij de vechtkunst komt kijken dan alleen maar klappen en trappen uitdelen.

Jackie Chan

Door zijn enorme staat van dienst was Jackie Chan – die mede-producent was van The Karate Kid – enorm handig voor van alles en nog wat rondom de productie. Zo kent hij allerlei Chinese gebruiken en gewoontes heel goed. Als Chan ergens in China verschijnt, gaan gelijk alle deuren open.

Meer over