Under Siege

Scheepskok Steven Seagal bakt ze bruin in Under Siege

Veronica - zaterdag 1 april om 20:00

© Pro7
Welk beroep Steven Seagal ook kiest, hij krijgt het altijd zwaar voor z'n kiezen. In Under Siege moet hij als scheepskok in z'n eentje een bende terroristen van boord zien te werken.

Een groep terroristen onder leiding van William Stranix (Tommy Lee Jones) krijgt het voor elkaar om een gevechtsklaar marineschip te kapen. Stranix heeft zijn zinnen gezet op de acht kernkoppen die de USS Missouri aan boord heeft.

Under Siege

Stranix en zijn mannen hebben met alles rekening gehouden. Alleen scheepskok Casey Ryback (Steven Seagal) hebben ze over het hoofd gezien.

Dat is niet handig: Ryback is een voormalig Navy SEAL. Hij weet alles van wapens en guerrillatactieken. Daarnaast is hij als expert in oosterse vechtkunsten ook in ouderwetse man-tot-mangevechten niet voor een kleintje vervaard.

De terroristen hebben de hele bemanning van het schip overmeesterd, dus moet Ryback de snoodaards in zijn eentje van boord zien te krijgen. Of dat gaat lukken, zie je in de actieknaller Under Siege.

Tommy Lee Jones

Regisseur Andrew Davis liet een groot deel van de cast van Under Siege terugkeren in zijn volgende film: The Fugitive. Naast Tommy Lee Jones hebben acht andere acteurs uit Under Siege een rol in die film.

Harrison Ford gebruikte deze film om te bepalen of hij met Davis wilde samenwerken: de regisseur had hem gevraagd om de hoofdrol in The Fugitive te spelen. Toen hij Under Siege had gezien, hapte Ford meteen toe.

Meer over