Bad Company

Chris Rock is zijn eigen tweelingbroer in Bad Company

Veronica - vrijdag 5 augustus om 22:35

© Turner
Als een talentvolle agent tijdens een undercovermissie om het leven komt, moet de CIA in Bad Company op zoek naar een vervanger. Die vinden ze in de tweelingbroer van de overleden agent.

CIA-agenten Gaylord Oakes (Anthony Hopkins) en Kevin Pope (Chris Rock) moeten een Russische zwarthandelaar (Peter Stormare) een koffer met daarin een kernbom afhandig maken. Ze zijn niet de enigen die geïnteresseerd zijn in dit koffertje.

Bad Company 

Dat de mensen die achter het koffertje aan zitten geen lieverdjes zijn, blijkt als Pope tijdens de operatie om het leven komt. Oakes en zijn bazen zitten met de handen in het haar.

Oakes kan de missie niet in zijn eentje afmaken. En het zou zonde zijn om maanden werk zomaar weg te gooien.

De oplossing dient zich aan in de vorm van Popes tweelingbroer Jake (ook Chris Rock). Probleempje: van politiewerk heeft Jake geen kaas gegeten.

Lukt het Oakes om zij nieuwe partner op tijd klaar te stomen voor het grote werk? Je ziet het in Bad Company.

World Trade Center

Regisseur Joel Schumacher en zijn crew namen een deel van de metroscènes van de film op in het metrostation onder het World Trade Center in New York. Daarmee is Bad Company een van de laatste films die is opgenomen in het WTC. 

Oorspronkelijk zou Bad Company in november 2001 uitkomen. Na de aanslagen op 11 september 2001 – onder meer op het WTC – werd de release uitgesteld tot juni 2002.

Meer over