Bird on a Wire

Mel Gibson vlucht voor de maffia in Bird on a Wire

NET 5 - donderdag 21 juli om 22:45

Wanneer Marianne Graves (Goldie Hawn) in Bird on a Wire langs een afgelegen tankstation rijdt, komt ze haar ex-vriendje uit haar studententijd tegen. Dat is gek, want zover Marianne het wist was hij al jaren dood.

Dat was ook de bedoeling. Vlak voor hij 'overleed' heeft Rick (Mel Gibson) getuigd tegen een belangrijke maffiabaas. Na die getuigenis is Rick opgenomen in het getuigenbeschermingsprogramma van de FBI. 

Bird on a Wire

Rick kreeg een nieuwe identiteit en begon in een andere stad aan een nieuw leven. Zonder zijn liefje Marianne.

Door de jaren heen heeft Rick al een aantal identiteiten versleten. Elke keer als iemand ontdekt wie hij werkelijk is, krijgt hij van de FBI een nieuw leven.

Zijn 'normale' leven komt in gevaar als hij in Bird on a Wire oog in oog komt te staan met zijn ex-vriendin Marianne.

Dierentuin

Bird on a Wire staat bekend om de grote climax in de dierentuinscène. De gigantische set was bijna zes verdiepingen hoog.

Volgens de makers was de set de 'grootste studioset die ooit in Vancouver gebouwd is'. Op de dvd van de film is een interview met producent Rob Cohen te zien:

“Er zijn genoeg andere films met achtervolgingen, helikopters en onmogelijke stunts,” aldus Cohen. “Maar wat onze film zo speciaal maakt, is de grote dierentuinscène.”

Meer over