Dames aan de bak in actiekomedie Charlie's Angels

8 juli 2022 09:15 | kijktips | Door Judith Regeling

Drie mooie vrouwen die samen de misdaad bestrijden. Dat concept klinkt als een garantie voor succes. De tv-serie Charlie's Angels scoorde er in de jaren 70 en 80 behoorlijke kijkcijfers mee.

In 2000 trok videoclipregisseur McG dat beproefde concept uit de mottenballen. Zijn Charlie's Angels-film is precies hetzelfde als de serie, maar dan in een modern jasje.

Charlie's Angels

Charlie's Angels Natalie (Cameron Diaz), Dylan (Drew Barrymore) en Alex (Lucy Liu) krijgen van hun mysterieuze baas Charlie een gevaarlijke opdracht.

Ze moeten op zoek naar een harde schijf. Op die schijf staat geavanceerde stemherkenningssoftware.

Als de software in verkeerde handen valt, kan dat betekenen dat Charlies identiteit – die hij zo zorgvuldig geheimhoudt – op straat komt te liggen.

Dat is voor Charlie en zijn angels levensgevaarlijk, dus de dames moeten flink aan de bak. Daarbij krijgen ze ondersteuning van Charlies rechterhand John (Bill Murray).

Drew Barrymore

Drew Barrymore speelt niet alleen een van de hoofdrollen in Charlie's Angels, ze produceerde de film ook. Voordat de film in productie ging had ze de rechten van de oude tv-serie gekocht.

Dat bleek een gouden zet: het succes van de film leverde haar persoonlijk ongeveer 40 miljoen dollar op.

Al met al geen verkeerd bedrag, maar het werd nog beter. Dankzij het succes van het vervolg Charlie's Angels: Full Throttle kon ze nog eens een slordige 80 miljoen dollar op haar bankrekening bijschrijven.

Meer over