Free Fire

Prijsschieten met Brie Larson en Armie Hammer in Free Fire

RTL 7 - maandag 30 mei om 20:29

In de actiekomedie Free Fire loopt een wapendeal in Boston uit op een enorme veldslag.

Het lijkt zo'n simpele klus voor Justine (Brie Larson) en Ord (Armie Hammer). Ze moeten in Boston een wapendeal in goede banen leiden.

Free Fire

In het begin gaat alles nog goed. De klanten, onder wie IRA-leden Chris (Cillian Murphy) en Frank (Michael Smiley), zijn netjes op tijd.

Zelfs het feit dat wapenhandelaar Vernon (Sharlto Copley) en zijn handlangers hun handel niet helemaal op orde hebben, lijkt geen roet in het eten te kunnen gooien. En dan gaat het in Free Fire toch mis.

Als een stel huurmoordenaars de loods aanvalt waar de deal plaatsvindt, slaat de vlam in de pan. Gevolg: alle betrokken partijen beginnen er lustig op los te knallen. En dan blijkt dat het nog best moeilijk is om in al die chaos iemand te raken; laat staan dood te schieten.

Ben Wheatley

Free Fire speelt zich af in 1978. Daar had regisseur Ben Wheatley een goede reden voor: in de 70s waren er nog geen mobiele telefoons, dus kon niemand de personages waarschuwen dat de pleuris op het punt stond uit te breken.

Bij de voorbereidingen op de opnames gebruikte de regisseur zelf wél moderne technologie. Om een goed beeld te krijgen van de ruimte, bouwde Wheatley de loods waar de film zich afspeelt na in de computergame Minecraft.

Meer over