Snakes on a Plane

Samuel L. Jackson haat slangen in Snakes on the Plane

Veronica - woensdag 17 augustus om 23:06

© https://presse.tv2.dk/
Een doodgewone lijnvlucht ontaardt in een nachtmerrie. Waarom? Een of andere onverlaat laat in Snakes on a Plane giftige slangen vrij in het vliegtuig.

Op Hawaï is Sean Jones getuige van een brute moord. Daarna is hij zijn leven niet meer zeker.

Snakes on a Plane

Sean (Nathan Philips) heeft namelijk gezien hoe crimineel Eddie Kim een officier van justitie heeft omgebracht. En Kim weet dat Sean dat gezien heeft.

Pittig, want nu wil de gangster hem uit de weg ruimen. Liefst nog voor hij in de rechtszaal kan getuigen.

FBI-agent Neville Flynn (Samuel L. Jackson) moet ervoor zorgen dat Sean veilig in de rechtszaal in Los Angeles aankomt. Eerst de vlucht van Hawaï naar L.A. maar eens zien te overleven.

Dat wordt in Snakes on a Plane nog een hele klus. Kim heeft in het laadruim van de Boeing 747 een kist vol giftige slangen laten neerzetten.

Als het vliegtuig in de lucht hangt, laat een handlanger de reptielen vrij.

Samuel L. Jackson

Oorspronkelijk zou Snakes on a Plane een film voor dertien jaar en ouder worden. Dat veranderde toen de trailer online kwam.

Fans reageerden enthousiast en begonnen al meteen parodieën te maken. In een van die fanfilmpjes zat de uitspraak ‘I've had it with these motherf***ing snakes on this motherf***ing plane!’

Die quote werd zo populair dat New Line Cinema besloot hem in de film op te nemen. Na vijf extra opnamedagen kreeg Snakes on a Plane een R-rating (voor 17 jaar en ouder).

En die quote? Dankzij Samuel L. Jackson kwam die in 2007 op nummer 55 binnen in de top 100 van beste filmquotes aller tijden. 

Meer over