True Lies

Arnold Schwarzenegger heeft een geheim in True Lies

Veronica - donderdag 18 augustus om 20:30

© Turner
De actiekomedie True Lies draait om mensen die niet zijn zoals ze zich voordoen. Harry bijvoorbeeld: hij doet zich voor als een saaie computerprogrammeur, maar dat is hij niet. Hij is geheim agent.

Harry's vrouw Helen (Jamie Lee Curtis) trapt met open ogen in Harry's saaie dekmantel. Ze vindt haar echtgenoot zelfs zo saai dat ze uit pure verveling een verhouding begint met Simon (Bill Paxton).

Arnold Schwarzenegger

Sjacheraar Simon is ook niet wie hij zegt te zijn: hij beweert dat hij geheim agent is, maar eigenlijk is hij niet meer dan een autoverkoper met gladde praatjes. Als Harry (Arnold Schwarzenegger) het vermoeden krijgt dat Helen een scheve schaats rijdt, zet hij alles op alles om haar weer voor zich te winnen.

Daarbij komen alle vaardigheden, trucs en slimmigheidjes die een geheim agent nu eenmaal heeft behoorlijk goed van pas. Arnold Schwarzenegger doet daarnaast in True Lies vooral waar hij in goed in is: zijn indrukwekkende spieren laten rollen.

True Lies

True Lies is een remake van de Franse film La totale! Regisseur James Cameron had een megabudget van 120 miljoen dollar tot zijn beschikking en wist daar wel raad mee.

De explosies, achtervolgingen en actiescènes volgen elkaar in rap tempo op.

Meer over