War Dogs

Jonah Hill handelt in wapens in actiekomedie War Dogs

Paramount - zaterdag 28 januari om 20:00

© Warner Bros. Entertainment Inc
Twee twintigers groeien in War Dogs min of meer per ongeluk uit tot grote spelers in de internationale wapenhandel.

In 2005 sloten Efraim Diveroli en David Packouz een megadeal met het Amerikaanse leger. Met hun bedrijf AEY moesten ze wapens leveren aan het Afghaanse leger, partner van de Amerikanen in de ‘war on terror’.

War Dogs

Hoe deze twintigers uitgroeiden tot grote wapenhandelaars is te zien in War Dogs.

Packouz (Miles Teller) komt oud-klasgenoot Diveroli (Jonah Hill) tegen. Die biedt David een baan aan bij zijn bedrijf AEY, dat in wapens handelt.

Ze schrijven AEY in voor een programma waarin kleine bedrijven kunnen meedingen naar opdrachten van het leger. Dat begint met kleine opdrachtjes.

Tot ze – tot hun eigen verbazing – een megaorder binnenhalen. Bij levering strijken David en Efraim zo’n 300 miljoen dollar op.

Regisseur Todd Phillips vertelt dat bizarre verhaal in de stijl van genregenoten als The Wolf of Wall Street en The Big Short. Dat levert een vermakelijke, onderhoudende film op.

Jonah Hill

Jonah Hill had het fijn gevonden om de echte Efraim Diveroli te ontmoeten voor de opnames van War Dogs begonnen. Diveroli had daar alleen geen trek in. 

Hoewel het zijn voorbereiding in de weg zat, kon Hill er niet mee zitten. In een interview zei hij: “Daar ben ik ondertussen aan gewend. Als iemand er erg op tegen is dat ik hem speel in een film, is dat waarschijnlijk een goed teken.”

Meer over