Adios amigos

Adios Amigos! Yannick van de Velde wil naar Salou

RTL 7 - maandag 20 december om 00:00

In de Nederlandse tragikomedie Adios Amigo's gaan drie vrienden, die ieder een lichamelijke beperking hebben, samen op vakantie naar Salou.

In het op een waargebeurd verhaal gebaseerde Adios Amigo's reizen drie jonge Vlaamse mannen met een lichamelijke beperking in een bus naar Spanje. Daar is een bordeel waar klanten als zij welkom zijn.

Adios amigos

Die film laat zien dat mensen met een beperking ook behoefte hebben aan – en recht op – een liefdesleven. In deze Nederlandse remake is de politieke lading grotendeels verdwenen.

Philip (Yannick van de Velde), Lars (Martijn Lakemeier) en Joost (Bas Hoeflaak) willen seks. Of ze daar recht op hebben is al lang geen vraag meer.

Het drietal wil naar Salou, want daar zijn de meiden mooi en gewillig. De problemen die ze tegenkomen zijn vooral van praktische aard.

Adios Amigos is een knap gemaakte mix van drama en komedie, die soms op het randje balanceert maar er nooit overheen gaat. Dat is te danken aan de uitstekende acteurs, de prima regie en het goed geschreven scenario.

Yannick van de Velde

Hoofdrolspeler Yannick van de Velde vermaakte zich prima op de set van Adios Amigos. Hij had ook erg veel plezier in zijn rol.

"Ik vond het één groot feest om hem te spelen, omdat hij een gefrustreerde jongen is. Gek genoeg staat dat niet ver van mijn eigen persoonlijkheid. Ik ben zelf niet gefrustreerd, maar ik kan wel snel bij die emotie komen."

Voor de acteur hadden de opnames nog wel wat langer mogen duren:

"De laatste scène van de film is mijn favoriet. Het was ook een van onze laatste filmdagen en ik wilde dat het filmen van die scène nooit eindigde. Ik was heel erg gelukkig, omdat ik deze film mocht maken met deze groep mensen."

Meer over