Adventureland

Jesse Eisenberg heeft een vakantiebaantje in een pretpark

Com. Centr. - vrijdag 9 september om 21:00

© http://info.sky.de/
In Adventureland speelt Jesse Eisenberg een tiener met een vakantiebaantje in een pretpark. Hij wordt verliefd op een collega.

James had zich de zomer anders voorgesteld. Hij zou door Europa gaan reizen en na de vakantie gaan studeren.

Jesse Eisenberg

Het loopt allemaal net even anders. Omdat zijn vader wordt ontslagen, moet James (Jesse Eisenberg) werk zoeken om zijn studie te kunnen betalen.

Alle goede vakantiebaantjes zijn al vergeven. Vandaar dat James het moet doen met een baantje in pretpark Adventureland.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is er daar weinig te beleven. En van pret is ook niet bepaald sprake.

Daardoor heeft James wel veel tijd om zijn collega’s beter te leren kennen. Vooral met Em (Kristen Stewart) kan hij het goed vinden.

Het is voor hem al snel meer dan vriendschap, maar denkt zij daar hetzelfde over?

Adventureland

Regisseur Greg Mottola baseerde Adventureland deels op zijn eigen ervaringen. In de jaren 80 werkte hij een tijdje in pretpark Adventureland in Farmingdale, New York.

Dat is niet het pretpark dat je in de film ziet. Mottola vond dat het echte Adventureland te veel was veranderd sinds te tijd dat hij er werkte.

De opnames vonden grotendeels plaats in Kennywood, een attractiepark in de buurt van Pittsburgh. Omdat dat park er nog behoorlijk goed uitzag, moest de crew flink aan de bak om de attracties oud en vervallen te laten lijken. 

Meer over