Aftellen naar het WK in het FIFA WK Magazine

16 mei 2018 07:15 | kijktips | Door Irma Tomas

© ANP
Op 14 juni begint het WK voetbal in Rusland met de wedstrijd Rusland - Saoedi-Arabië. In de aanloop naar het toernooi bespreekt Rivkah op het Veld de deelnemende landen, de favorieten en de grote sterren van Rusland 2018.
Het is al veel vaker gezegd dan ons lief is: ‘we’ zijn er niet bij op het WK voetbal dat over een kleine maand in Rusland begint. In zestien afleveringen bespreekt Rivkah op het Veld in 2018 FIFA WK magazine de landen die wél meedoen. Samen met gasten neemt ze de favorieten en de outsiders door, de gedoodverfde sterren en de aanstormende talenten. Kortom, het WK gaat beginnen. Kan Cristiano Ronaldo zijn Portugal na het EK ook het WK bezorgen? Overtuigt Lionel Messi eindelijk ook eens in het Argentijns elftal? Of verloopt het toernooi geheel in de geest van de voetbalwet van Gary Lineker: ‘Aan het WK doen 32 landen mee die achter een bal aan rennen en uiteindelijk winnen de Duitsers’? De regerend wereldkampioen is hoe dan ook altijd een van de kanshebbers.

Nederlandse inbreng

Het scheidsrechtersteam van Björn Kuipers staat op het veld tijdens het WK, Danny Makkelie gaat in Rusland aan de slag als videoscheidsrechter. Maar gelukkig komt er nog aardig wat Nederlandse inbreng van spelers die in de Eredivisie van zich lieten spreken. Zoals de kersverse topscorer Alireza Jahanbakhsh van AZ. De Iraniër is met zijn land ingedeeld in de poule met Spanje, Portugal en Marokko, met vijf Eredivisiespelers in de voorlopige selectie. De Marokkanen hebben een sterke en trotse ploeg, maar of het team van Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi de Europees kampioen en de wereldkampioen van 2010 kan uitschakelen...

Meer over