After the Sunset

Pierce Brosnan jaagt op diamanten

NET 5 - donderdag 15 oktober om 23:00

© http://photo.orf.at
Pierce Brosnan is vooral bekend als James Bond. In After the Sunset laat hij zien dat hij ook prima een slechterik kan spelen. Hij gaat als juwelendief Max Burdett op diamantenjacht.

Pierce Brosnan is bekend als geheim agent 007 uit een viertal Bond-films, maar in After the Sunset staat hij aan de andere kant van de wet. 

After the Sunset

In de misdaadkomedie After the Sunset speelt Brosnan juwelendief Max Burdett. Samen met zijn vrouwelijke collega Lola (Salma Hayek) woont hij op een tropisch eiland. Daar genieten ze van hun welverdiende pensioen.

Als er een boot met aan boord een felbegeerde diamant langs hun eiland vaart, is het niet zeker of ze de verleiding kunnen weerstaan om nog één keer toe te slaan. FBI-agent Stan Lloyd (Woody Harrelson) hoopt het dievenkoppel op heterdaad te betrappen.

Pierce Brosnan 

After the Sunset is losjes gebaseerd op To Catch a Thief van Alfred Hitchcock. In die film speelt Hollywoodicoon Cary Grant een gepensioneerde juwelendief die in de verleiding komt zijn oude ambacht weer op te pakken.

Hoewel de film zich afspeelt op een tropisch eiland, was het tijdens de opnames erg koud. Zo koud dat de acteurs tijdens het ademen wolkjes uitbliezen.

Pierce Brosnan en regisseur Brett Ratner wilden eigenlijk samen de volgende James Bondfilm maken. De producenten van de 007-serie zagen dat niet zitten.

Ratner en Brosnan gingen op zoek naar een ander project om aan samen te werken. Dat werd After the Sunset.

Meer over