After the Wedding

Michelle Williams komt in After the Wedding voor een verrassing te staan

NPO 3 - vrijdag 17 juni om 23:09

© filmdepot.nl/api
In het drama After the Wedding reist een welzijnswerker van India naar New York om een donatie veilig te stellen. Daar komt ze voor een verrassing te staan.

Isabel runt een weeshuis in Kolkata, een stad in India. Daar zit ze op haar plek, maar ze moet toch terug naar Amerika.

Julianne Moore

Met goede reden: de rijke Theresa (Julianne Moore) is bereid een groot bedrag aan het weeshuis te doneren. Isabel (Michelle Williams) reist naar New York voor de onderhandelingen.

Eenmaal daar blijkt dat Theresa wel een voorwaarde aan haar donatie heeft gehangen. Als ze de twee miljoen dollar voor het weeshuis wil veiligstellen, moet Isabel voor haar gaan werken.

Omdat haar dochter gaat trouwen in het weekend dat Isabel in Amerika is, nodigt Theresa haar in After the Wedding uit voor de bruiloft.

Op het huwelijksfeest doet ze een ontdekking: Theresa is getrouwd met haar ex Oscar (Billy Crudup).

After the Wedding

After the Wedding is een Amerikaanse remake van de Deense film Efter bryluppet uit 2006. Het verhaal komt in grote lijnen overeen, maar is wel van Denemarken naar Amerika verplaatst.

Dat is niet de enige verandering die regisseur Bart Freundlich doorvoerde. In het origineel zijn de hoofdrollen voor mannen.

Mads Mikkelsen speelt de welzijnswerker die vanuit India terugkeert naar Kopenhagen. Rolf Lassgård is de man die hem een baan aanbiedt. 

In 2007 werd Efter bryluppet genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Meer over