Agatha Christie's Marple

Miss Marple mag weer op onderzoek uit in Agatha Christie's Marple

RTL 8 - vrijdag 23 september om 20:28

De jonge Gwenda verhuist van India terug naar Engeland. In een opwelling koopt ze een huis, maar daar krijgt ze onverklaarbare flashbacks. Samen met Miss Marple zoekt ze in deze aflevering van Agatha Christie's Marple uit wat er in het verleden is gebeurd.

Agatha Christie schreef twintig korte verhalen en twaalf detectiveromans over Miss Marple, de oude dame die min of meer voor de aardigheid moordzaken oplost. Deze aflevering van Agatha Christie’s Marple is gebaseerd op Sleeping murder. Christie schreef dat boek al in de jaren 40 of 50, maar het verscheen pas in oktober 1976, iets meer dan een half jaar na haar dood. 

Agatha Christie's Marple

Miss Marple (Geraldine McEwan) helpt de jonge en rijke Gwenda Halliday (Sophia Myles), die angstaanjagende visioenen heeft over het huis aan de Britse kust dat ze net gekocht heeft. Tijdens haar onderzoek blijkt dat Gwenda niet haar hele leven in India heeft doorgebracht: als kind heeft ze ook al in dit huis gewoond. Marple ontdekt ook dat ze destijds getuige is geweest van een moord. (HH)

Meer over