A.I. Artificial Intelligence

AI-Week op Paramount Network: Duik in de wereld van kunstmatige intelligentie

Paramount - maandag 18 september om 20:30

© Dreamworks

Ben je klaar met de voorspelbare romcoms en komedies en snak je naar iets nieuws? Dan is het tijd om de komende vijf dagen om 20:30 uur af te stemmen op Paramount Network, waar je wordt meegenomen in een fascinerende reis door de wereld van Kunstmatige Intelligentie (AI).

Van futuristische dystopieën tot komische avonturen, Paramount Network biedt voor elk wat wils.

A.I. Artificial Intelligence

Stel je even een wereld voor waarin de poolkappen zijn gesmolten en grote delen van de aarde onder water staan. Er is weinig leefruimte en wetenschappers werken aan nieuwe technologieën, waaronder het maken van menselijke robots. Dat is de realiteit in A.I. Artificial Intelligence.

Deze sciencefictionfilm, geregisseerd door Stanley Kubrick en Steven Spielberg, draait om het robotjongetje David, die een fijn leven leidt bij het getrouwde stel Monica (gespeeld door Frances O’Connor) en Henry Swinton (gespeeld door Sam Robards). Althans, tot hun eigen zoon uit een coma ontwaakt en Monica besluit om David weg te sturen.

Met een gebroken hart begint David een zoektocht naar iemand die hem tot een echt jongetje kan maken, zodat zijn pleegmoeder opnieuw van hem kan houden.


AI-week op Paramount Network

Als de beschrijving van deze film je al aanspreekt, zul je zeker geïnteresseerd zijn in wat nog komen gaat. Dit is namelijk slechts het begin van AI-Week op Paramount Network. De komende dagen kun je jezelf ook laten meevoeren naar futuristische werelden met een film als Ghost in the Shell, genieten van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy en nadenken over ethische dilemma's met films als I, Robot en The Matrix. Deze vijf films vormen samen een diverse reis die je doet nadenken over de toekomst van technologie en de impact ervan op onze wereld.

Al deze films zijn van maandag t/m vrijdag vanaf 20:30 uur te zien op Paramount Network. Deze tv-zender is te vinden op Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13.

Meer over