Air Force One

Harrison Ford lost het zelf wel op in Air Force One

Veronica - zondag 16 januari om 20:00

© http://serwisprasowy.tvpuls.pl/
Als je als president roept nooit te willen onderhandelen met terroristen en vervolgens je vliegtuig gekaapt wordt door diezelfde terroristen, dan heb je een probleem. En dat is precies wat er gaande is in Air Force One.

De Amerikaanse president Marshall (Harrison Ford) keert terug uit Moskou als zijn vliegtuig Air Force One wordt gekaapt door Russische terroristen. Hij heeft net tegenover de hele wereld verkondigd dat de Verenigde Staten niet onderhandelen met terroristen.

Air Force One

Nu deze terroristen echter hem en zijn gezin bedreigen, staat hij voor een moeilijke keuze. De kapers, onder leiding van Ivan Korshunov (Gary Oldman), eisen dat de fascistische Generaal Radek in Moskou wordt vrijgelaten.

Gebeurd dat niet, dan zullen ze elk half uur een passagier van de Air Force One vermoorden. Marshall is echter niet voor een gat te vangen.

De oud-militair kreeg niet voor niets  een eremedaille, dus de president heeft voor de terroristen een aantal trucjes in petto. Door het te laten lijken alsof hij is ontsnapt, zet Marshall ze op het verkeerde been.

Bill Clinton

Toen Air Force One uitkwam, was Bill Clinton president van Amerika. Hij heeft de film minstens twee keer gezien: hij vond hem zo goed, dat hij hem tijdens persconferenties prees.

Clinton had wel een puntje van kritiek: de echte Air Force One had volgens hem geen achterlaadklep of ontsnappingcapsules. Regisseur Wolfgang Petersen opperde dat toekomstige modellen deze veiligheidsfuncties wel zou moeten hebben.

Meer over